Veelgestelde vragen

Action groeit hard en heeft op dit moment meer dan 850 winkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk. Op onze website onder ‘winkels’ kun je het actuele aantal winkels vinden.

Op dit moment meer dan 35.000 medewerkers en dit aantal groeit snel.

We bestaan inmiddels 22 jaar. De allereerste Action winkel werd in juli 1993 geopend in Enkhuizen.

Action is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk.

We hebben gemerkt dat onze formule aanslaat in alle landen in Europa waar we gevestigd zijn.  We investeren dan ook veel in het openen van nieuwe winkels om zo zoveel mogelijk klanten de gelegenheid bieden bij Action te kunnen winkelen.

Vanaf het eerste begin in 1993 draaide bij Action alles om de klant en dat is vandaag de dag nog altijd zo. Dit wordt door onze klanten herkend en we maken continu mee dat klanten onze winkels met een glimlach bezoeken. Dat stimuleert ons om telkens nieuwe artikelen te zoeken tegen uiterst lage prijzen waarmee we onze klanten weten te verrassen. Middels internationale expansie willen we zoveel mogelijk klanten de gelegenheid bieden bij Action te kunnen winkelen. De lage prijzen, de breedte van het assortiment en trotse medewerkers vormen de kern van onze formule en de basis van ons succes.

Het assortiment van Action is divers en wekelijks introduceren wij meer dan 150 nieuwe artikelen waardoor onze klanten continu verrast worden.

Ons aanbod van producten is breed en omvat huishoudelijke artikelen, kantoorartikelen, multi media, cosmetica, food & drinks, speelgoed, textiel, glas, porselein en aardewerk, seizoen, decoratief en doe-het-zelf. De winkels worden dagelijks bevoorraad vanuit een van onze distributiecentra zodat we een zo volledig mogelijk assortiment kunnen aanbieden.

Action blijft winkels openen om zo steeds meer klanten blij te kunnen maken.

Op de plekken waar we ons vestigen geven we een positieve impuls aan de economie en werkgelegenheid.

Het assortiment van Action is zeer divers. Wij produceren onze producten niet zelf. Enkele producten die we verkopen, kopen we rechtstreeks bij de fabrikant. Het overgrote deel van onze producten kopen wij op grote schaal in bij enkele honderden distributeurs en groothandels. De keuze voor leveranciers komt zorgvuldig tot stand. Een scherpe prijs is belangrijk, maar zeker niet ten koste van alles.

Meer dan 95% van onze leveranciers is gevestigd in Nederland of een ander Europees land. Onze leveranciers kopen wereldwijd in.

Wij kunnen onze producten tegen zeer lage prijzen aanbieden door grootschalig en efficiënt in te kopen. Wij kopen van een product veel meer in dan andere retailers. Daarnaast is onze distributie optimaal ingericht, zitten we op voordelige winkellocaties en hebben we een kostenbewuste bedrijfscultuur. Ieder kostenvoordeel dat wij realiseren, geven wij door aan onze klanten. Daarom worden de prijzen van onze artikelen ook niet afgerond.

Action hecht een groot belang aan de kwaliteit van de producten die we verkopen. Wij kunnen onze producten tegen zeer lage prijzen aanbieden door grootschalig en efficiënt in te kopen. Wij kopen van een product veel meer in dan andere retailers. Daarnaast is onze distributie optimaal ingericht, zitten we op voordelige winkellocaties en hebben we een kostenbewuste bedrijfscultuur. Ieder kostenvoordeel dat wij realiseren, geven wij door aan onze klanten. Daarom worden de prijzen van onze artikelen ook niet afgerond.

Nadat producten zijn ingekocht,  worden de producten en hun verpakking steekproefsgewijs getest op kwaliteit. Hierbij worden we met advies ondersteund door wereldwijde inspectie, verificatie, test en certificeringsorganisaties. Bij binnenkomst van de goederen in ons distributiecentrum doen we ook nog een kwaliteitscontrole voordat het naar onze winkels gaat. Deze kwaliteitscontrole geldt voor ons gehele assortiment.

De merken zijn altijd de oorspronkelijke merken.

Ook voor A-merken geldt dat wij deze tegen zeer lage prijzen aanbieden door grootschalig en efficiënt in te kopen. De A-merken worden rechtstreeks bij de producent gekocht of komen van internationale ‘over voorraden’, bijvoorbeeld omdat de producent teveel heeft geproduceerd.  Daarnaast is onze distributie optimaal ingericht, zitten we op voordelige winkellocaties en hebben we een kostenbewuste bedrijfscultuur. Ieder kostenvoordeel dat wij realiseren, berekenen wij door aan onze klanten. Daarom worden de prijzen van onze artikelen ook niet afgerond.

Action heeft filialen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk. Daardoor komen er veel verzoeken tot sponsoring. Om willekeur te voorkomen, heeft de directie besloten om jaarlijks een aantal vaste doelen te sponsoren. Individuele verzoeken worden niet gehonoreerd.

Vragen of klachten over artikelen worden door onze medewerkers in het filiaal behandeld. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Neem alstublieft het artikel, de verpakking en het aankoopbewijs mee naar het filiaal waar u het heeft gekocht. Meldt u zich bij de kassa of de servicebalie alvorens het filiaal te betreden. Indien nodig wordt uw vraag of klacht verder afgehandeld door medewerkers van ons hoofdkantoor.

Via onze website kunt u zich aanmelden op onze Nieuwsbrief met de weekaanbiedingen van Action. Deze ontvangt u dan per e-mail.
Weekaanbiedingen zijn geldig van zondag tot en met zaterdag. Door middel van deze nieuwsbrief bent u elke zaterdag al op de hoogte van de aanbiedingen van de komende week.

Met vragen over artikelen kunt u zich wenden tot onze medewerkers in het filiaal. Zij zijn u graag van dienst. Het is niet mogelijk om onze filialen telefonisch te bereiken.

Action heeft een sterk wisselend assortiment, slechts 40% van de artikelen bestaat uit vaste artikelen. Als een artikel uit het assortiment gaat, wordt het in onze filialen helemaal uitverkocht. Het is niet mogelijk om het artikel dan na te bestellen.
Wij houden een dergelijk artikel niet op voorraad in ons magazijn en kunnen helaas niet nagaan in welk filiaal een artikel nog wel te verkrijgen is. U dient hiervoor onze filialen te bezoeken.

Vanwege de snelle omloopsnelheid, beschikken wij niet over een totaaloverzicht van de actuele voorraad van al onze filialen. Het is niet mogelijk om telefonisch informatie op te vragen over voorraden in onze filialen. Wij vragen u vriendelijk om daarvoor een van onze filialen te bezoeken.

Het is niet mogelijk om artikelen telefonisch, per email of internet te bestellen. Artikelen zijn uitsluitend verkrijgbaar via onze filialen. Voor bestellingen van artikelen kunt u terecht bij de medewerkers in het filiaal. Zij zijn u graag van dienst.

Ja, artikelen ruilen/retourneren kan binnen acht dagen bij alle filialen (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk) van Action, op vertoon van de kassabon. Het artikel dient in de originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking te zitten. Meldt u zich bij de kassa of servicebalie alvorens de winkel te betreden. Voor artikelen die retour komen, kunt u een vervangend artikel uitzoeken of ontvangt u uw geld terug.
Er zijn artikelen welke niet geruild kunnen worden. Dit staat aangegeven bij de artikelen in het filiaal.
In verband met hygiëne worden sokken, maillots en panty’s waarvan de verpakking open is gemaakt niet geruild. Ook klantbestellingen kunnen niet geruild worden.

Een artikel dat u wilt ruilen kan, op vertoon van de kassabon, binnen acht dagen bij alle filialen van Action worden geruild. Op voorwaarde dat u in het bezit bent van de kassabon en het artikel in de originele, ongeopende en onbeschadigde verpakking zit.

Action geeft geen breukgarantie op artikelen van glas en/of aardewerk, u dient deze zelf te controleren voordat u het filiaal verlaat. Deze artikelen mogen wel geruild worden als ze onbeschadigd zijn. Ruilen kan alleen op vertoon van het aankoopbewijs.

De cadeaukaart van Action is onbeperkt geldig. De cadeaukaart hoeft niet in één keer te worden besteed. U kunt de kaart uitgeven in elk Action filiaal, zowel in het binnen- als buitenland. Heeft u een cadeaukaart in bezit? Check hier uw saldo of lees meer.

Nee, cadeaukaarten kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld.

Bij een ruiling vragen wij u om uw NAW gegevens in te vullen. Deze gegevens worden door Action uitsluitend gebruikt als bevestiging van geld uitgifte. Uw gegevens worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Om de laagste prijs te kunnen hanteren, streven wij naar een optimale efficiency. Onze filialen zijn hierdoor telefonisch niet bereikbaar.
Indien u een vraag heeft, kunt u eerst op onze website kijken of deze staat onder het kopje ‘Veel gestelde vragen’. Wanneer uw vraag hier niet bij staat, kunt u zich wenden tot onze medewerkers in het filiaal. Zij zijn u graag van dienst. Het is niet mogelijk telefonisch artikelen te bestellen, u dient hiervoor onze filialen te bezoeken en daar uw bestelling te plaatsen.

Voor verdere expansie is Action op zoek naar winkelruimtes met een BVO van ongeveer 1.000 m² (op één niveau) met detailhandel bestemming, in plaatsen met 8.000 inwoners of meer. Ook in plaatsen waar we reeds gevestigd zijn. Goede bereikbaarheid voor zowel consument als trekker-oplegger combinatie is vereist. Zowel koop als huur is bespreekbaar.
Aanbiedingen, zowel door particulieren als door makelaars, kunt u richten aan onze afdeling Vastgoed: vastgoed@action.nl

Dit maken we bekend zodra we exact weten wanneer er een winkel geopend wordt. We willen onze klanten namelijk niet teleurstellen.  Indien er voldoende zekerheid bestaat omtrent een nieuw filiaal, dan publiceren we dat op onze website onder nieuwe locaties.

Bij het kopje ‘Nieuwe filialen’ kunt u op de hoogte blijven van onze nieuw te openen filialen.

Action is geen franchise onderneming, maar heeft alle filialen in eigen beheer. Franchising is daarom niet mogelijk.

Onze medewerkers staan aan de basis van het succes van Action. Zij maken het verschil. Daar zijn we met elkaar trots op. En dat merken onze klanten. Zij voelen zich daardoor welkom bij ons.

Uit ons medewerkertevredenheidsonderzoeken uit 2013 en 2015 blijkt dat de tevredenheid van onze medewerkers op alle gemeten onderwerpen hoger ligt dan het gemiddelde in de internationale retailbranche. Iets waar we heel trots op zijn. Action scoort met name hoog op de onderdelen samenwerken, het geloof in de Action formule, het vertrouwen in de toekomst van Action en in het efficiënt werken.

De snelle groei maakt Action een organisatie in ontwikkeling. In alles wat wij doen, zijn wij kostenbewust en we proberen de dingen zo eenvoudig te houden. We werken samen in een goede werksfeer. Met onze ‘getting things done’-mentaliteit krijgen we het samen voor elkaar om onze formule verder uit te bouwen.

Solliciteren kan uitsluitend via de website www.action.jobs. Het is niet mogelijk om met een mobiele telefoon of tablet via deze site te solliciteren op een vacature.

Action streeft ernaar binnen twee weken te reageren op binnengekomen sollicitaties. Wij verzoeken u om deze termijn af te wachten alvorens u contact met ons opneemt. Indien u na twee weken nog niets vernomen heeft kunt u contact opnemen met Action op telefoonnummer 0380 84 353.

De keuze voor leveranciers komt zorgvuldig tot stand. Een scherpe prijs is belangrijk, maar zeker niet ten koste van alles.

 

Tijdens ons inkoopproces wordt nagegaan of de door leveranciers aangeboden producten uit een zogenaamd risicoland komen. Wanneer productie plaatsvindt in zogenaamde risicolanden moeten onze leveranciers en hun producenten aangesloten zijn bij het BSCI (Business Social Compliance Initiative). Action zelf is ook lid van BSCI  en ondersteunt dit wereldwijde initiatief dat zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden en veiligheid in de productieketen van haar leden.

Meer informatie over BSCI is te vinden op www.bsci-intl.org.

 

Van onze textielleveranciers verwachten wij tevens dat zij het Bangladesh Brand en Veiligheids Akkoord ondertekenend hebben. In dit akkoord bundelen overheid, NGO’s en meer dan 100 merken en retailers hun krachten om gezondheids- en veiligheidsomstandigheden te verbeteren in de kledingindustrie Bangladesh. Door het ondertekenen van het akkoord committeren onze leveranciers zich aan het gezamenlijke oplossen van de structurele veiligheidsproblemen in Bengaalse kledingfabrieken. Meer informatie over het Bangladesh Brand en Veiligheidsakkoord is te vinden op www.bangladeshaccord.org.

Dit zijn landen als China, Bangladesh en India, gemonitord door BSCI (Business Social Compliance Initiative).

Bij Action zijn we hier zeer bewust mee bezig. Alle verpakkingsmaterialen uit onze winkels worden 100% gerecycled, we rijden met een zuinig wagenpark en in onze distributiecentra rijden we volledig elektrisch. In onze winkels bieden we onze klanten de mogelijkheid tot het inleveren van gebruikte elektrische apparaten, batterijen en spaarlampen. Nieuwe winkels die we openen, richten we in met energiezuinige verlichting. Meer informatie hierover kun je vinden onder Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Klik hier om uw overige vragen te stellen aan de klantenservice.

Het is niet mogelijk om de Action cadeaukaart online te bestellen. De Action cadeaukaart is uitsluitend verkrijgbaar in al onze winkels.

Bij aankoop van de Action cadeaukaart kan eenmalig elk willekeurig bedrag worden opgewaardeerd tussen € 5,00 en € 50,00.

Het saldo van de Action cadeaukaart is op te vragen via onze website of bij de kassa’s van onze winkels.

De Action cadeaukaart is te besteden in alle filialen van Action, in alle landen. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde Action vestiging.

U hoeft het saldo niet in één keer te besteden. De Action cadeaukaart kan net zo vaak worden gebruikt tot het saldo volledig is besteed. Het tegoed van het saldo is niet inwisselbaar voor contant geld.

Wanneer bij het afrekenen blijkt dat het saldo van de Action cadeaukaart onvoldoende is, dan kan het resterende bedrag op een andere wijze (contant of PIN) worden betaald.

Het saldo op de Action cadeaukaart is onbeperkt geldig.

De Action cadeaukaart is niet oplaadbaar.

Ja, de Action cadeaukaart is niet persoonsgebonden. Hierdoor kan de kaart ook door andere mensen dan uzelf gebruikt worden.

Helaas kunnen wij een verloren Action cadeaukaart niet vergoeden. Bewaar de Action cadeaukaart daarom zorgvuldig!

Controleer eerst of u een positief saldo op uw cadeaukaart heeft. Heeft u een positief saldo en werkt de cadeaukaart niet, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Artikel 1 Toepasselijkheid

 1. Deze Algemene Action cadeaukaartvoorwaarden zijn van toepassing op de Action cadeaukaart en de relatie tussen Action Nederland B.V., Action Deutschland GmbH, Action Belgium BVBA, Action France SAS en aan hen gelieerde ondernemingen (hierna zowel tezamen als ieder afzonderlijk te noemen: Action) enerzijds en de houder van de Action cadeaukaart anderzijds. Door aanschaf en/of gebruik van de Action cadeaukaart aanvaardt de houder van de Action cadeaukaart de toepasselijkheid van deze Algemene Action cadeaukaartvoorwaarden.
 2. Action is te allen tijde gerechtigd deze Algemene Action cadeaukaartvoorwaarden eenzijdig te wijzigen. Wijzigingen zullen worden gepubliceerd op www.action.eu. Action raadt de houder van de Action cadeaukaart aan voor het gebruik van deze cadeaukaart de Algemene Action cadeaukaartvoorwaarden op voornoemde website te raadplegen. Door gebruik van de Action cadeaukaart nadat de wijzigingen van de Algemene Action cadeaukaartvoorwaarden zijn ingegaan, aanvaardt de houder van de Action cadeaukaart de gewijzigde Algemene Action cadeaukaartvoorwaarden.

Artikel 2 Action cadeaukaart

 1. De Action cadeaukaart kan in iedere winkel van Action worden aangeschaft. De Action cadeaukaart heeft pas waarde nadat deze is geactiveerd.
 2. De waarde die op de Action cadeaukaart kan worden geladen is minimaal € 5 en maximaal € 50.
  De Action cadeaukaart is vrij overdraagbaar en niet op naam gesteld.
  De Action cadeaukaart heeft een onbeperkte geldigheidsduur.
  Iedere Action cadeaukaart wordt slechts eenmaal verstrekt.

Artikel 3 Gebruik van de Action cadeaukaart

 1. De Action cadeaukaart is een kaart met een unieke barcode, waarmee binnen alle winkels van Action kan worden betaald.
 2. Het saldo op de Action cadeaukaart kan in één keer of in delen worden besteed.
 3. Indien het saldo op de Action cadeaukaart niet voldoende is voor de aankoop van een artikel, dan kan het resterende bedrag door middel van een ander betaalmiddel worden voldaan.
 4. Het saldo op de Action cadeaukaart kan in iedere winkel van Action of via de website www.action.eu worden opgevraagd. In geval van onduidelijkheid over het saldo en de totstandkoming hiervan, is hetgeen hieromtrent vermeld staat in de administratie van de Action cadeaukaarten bepalend.
 5. Nadat het volledige saldo op de Action cadeaukaart is gebruikt, kan de Action cadeaukaart niet meer worden gebruikt. De Action cadeaukaart is niet oplaadbaar.
 6. De Action cadeaukaart kan na aanschaf niet worden geretourneerd of worden ingewisseld voor contant geld of een tegoedbon.
 7. Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming van Action, is het niet toegestaan om de Action cadeaukaart te gebruiken voor commerciële doeleinden en/of andere doeleinden dan waarvoor deze is uitgegeven.

Artikel 4 Aansprakelijkheid

 1. De houder van de Action cadeaukaart dient deze zorgvuldig te bewaren. Bij verlies, diefstal en/of beschadiging van de Action cadeaukaart waardoor deze niet meer bruikbaar wordt geacht, verstrekt Action geen nieuwe kaart of vergoeding.
 2. Het is niet toegestaan de Action cadeaukaart of de werking daarvan te wijzigen, na te maken, te beschadigen of anderszins aan te tasten.
 3. Action aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor beschadiging, verlies of diefstal van de Action cadeaukaart, noch voor onbevoegd gebruik en/of frauduleus handelen van welke aard dan ook met de Action cadeaukaart.
 4. Bij een vermoeden van fraude of misbruik heeft Action het recht om de Action cadeaukaart te blokkeren dan wel te laten vervallen.